Home / Blackjack / Blackjack за почетници

Blackjack за почетници

Иако не е можно почетниците кои играат Blackjack да ја познаваат играта целосно, сепак мислиме дека има некои грешки кои можат да се спречат, да ги спречиме. Проверете дали ги правите грешките посебно кои се прават во онлајн Blackjack. Ние сме тука да ви помогнеме на вас да не правите некои фатални грешки кои ќе бидат причина да изгубите ваши средства. Дојдете да видиме во кои грешки ќе се пронајдете:

Правилото Insurance

Insurance ви звучи како добра идеја, зарем не? Можеби е и со таква намера смислено. Но математички, не вреди ниту да се пробува ова правило. Insurance е идеја која ви нуди долгорочно губење на ваши средства.

Правилно користење

Insurance се взема откако играчот сигурно ќе ги преброи своите карти и ќе одлучи дека касата стигна до 21. Доколку вие во моментот не играте турнир тогаш дефинитивно овој избор ќе биде штета во ваше име. Не вреди за средствата кои ги вложивте подолго време. Всушност главната цел ви е долгорочно да добивате средства а не до го достигнете бројот 21. 

Вистинско лице на правилото

Дури и најпрофесионално и најматематички пресметано се знае дека дилерот во 80% од игрите победува. Доколку не сте многу искусен играч на Blackjack, тогаш наша препорака е целосно да ја тргнете на страна оваа идеја. Да, понекогаш е добра идеја но повеќето пати не е.

Како да се спречи загубата

Има еден систем кој после некоја одредена сума ви наредува да прекинете со игра, системот на англиски е наречен „Stop-loss“. Со овој систем пред да започнете со игра, одредувате сума за загуба која нема да има голема улога во вашиот живот.

Доколку ја стигнете таа одредена сума, тоа значи дека тој ден немате доволно среќа и дека треба да станете од маса. Доколку продолжите да играте се со цел да ги вратите парите, тоа може да ве доведе до економска криза.

Ова може да ве натера да ги изгубите сите ваши пари. Затоа не се смета за добра Blackjack стратегија. Доколку сте некој што сеуште го учи Blackjack, доволно е да знаете дека е игра која со тек на време ви носи пари.

Не значи ако еден период во оди лошо, дека треба да се откажете од Blackjack. НЕ мора да значи дека никогаш нема да си ги вратите парите. Но доколку тој ден стигнавте до вашиот лимит на губење, тогаш тој ден немате среќа и веднаш станете од масата. Вратете се повторно денот кога ќе се осеќате подобро.

Со тек на време ќе бидете поискусни и стапката на добивка ќе ви се зголеми значително.  Ќе имате период кога ќе губите, но не заборавајте дека добар коцкар знае да се снајде и во најлошиот период.

  Всушност вашиот лош период, ќе направи да бидете многу поискусни и подобри во Blackjack. Но повторно и повторно да ве потсетиме дека доколку тој ден немате среќа, не продолжувајте со вложување бидејќи изгубените пари можете да ги вратите и во следното играње, некој друг ден кога ќе се осеќате многу подобро.

About Trajko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Watch Dragon ball super